Intertwine er tilbake etter nesten 5 års dvale med et aldri så lite «OL-anthem til taperne...

Det er ikke bare i OL man kjenner presset til å måtte prestere til det perfekte. «Generasjon perfekt» har blitt et mer og mer vanlig uttrykk for unge som vokser opp i dag. Man skal være flink, vakker og fremstå som «perfekt» i sosiale medier. Men alle kan ikke vinne førsteplass i livet.

Som nybakt småbarnsfar og travel arkitekt har mannen bak Intertwine, Tarjei Ekelund, følt på dette presset. På et tidspunkt sa kroppen stopp, og han følte seg helt utbrent. Det tok nesten et år før han fikk tilbake energien igjen, og å skrive musikk ble en form for selvterapi.

I denne perioden skrev han låten «Amazing» som slippes på fredag, men du hører deb allerede i dag på Musikknyheter.no. Det er en låt som handler om å senke terskelen, forvente mindre av deg selv og omfavne det uperfekte. Hvis du slutter å bry deg om jaget etter det perfekte, innser du kanskje at du allerede er fantastisk, akkurat slik du er. Også får det heller være med den OL-gullmedaljen.

Musikalsk sett beveger Intertwine seg inn et nytt sonisk landskap, fra et elektronisk og massivt lydbilde, til et mer jordnært og akustisk lydbilde som gir mer rom for Tarjei sin stemme og budskap. Musikken er også mer dempet nå enn før, mye på grunn av at han har spilt inn musikken i hjemmestudioet på kveldstid, mens sønnen hans har sovet i naborommet.

«Amazing» er første singel fra kommende EP på det tyske labelet Neue Meister. Bandet spiller på KlubbØya, Kampen Bistro, 6. august.