Foto: Simon Emmett

Etter år med rykter og spekulasjoner har Oasis endelig bekreftet at de gjenforenes og legger ut på en stadionturné i Storbritannia og Irland i 2025. Bandet, som definerte britpop-æraen på 90-tallet, har holdt fansen på pinebenken, men denne helgen ble spenningen løftet til nye høyder.

Liam Gallagher brukte sin headliner-konsert på Reading-festivalen søndag 25. august 2024 til å hinte om en stor nyhet, noe som fikk både fans og media til å spekulere. Dagen etter fulgte både Oasis og Noel Gallaghers offisielle kontoer opp med en mystisk teaser som lovet en kunngjøring klokken 08:00 i dag, tirsdag 27. august.

Nå er nyheten ute: Oasis lanserer "OASIS LIVE 25", en turné som inkluderer 14 stadionkonserter i Cardiff, Manchester, London, Edinburgh og Dublin neste sommer. Disse konsertene blir de eneste bandet gjør i Europa i 2025, men en pressemelding bekrefter at det jobbes med planer for å ta "OASIS LIVE 25" til andre kontinenter senere samme år. Om brødrene klarer å være venner er det høyst sannsynlig også muligheter for flere europeiske byer etter hvert.

Sammen med kunngjøringen har Oasis også delt et nytt bilde av Gallagher-brødrene side om side, tatt av fotografen Simon Emmett. Bandet har også gitt ut en kort uttalelse om at de har begravet stridsøksen etter den mye omtalte krangelen som førte til bandets brudd i 2009:

“Våpnene har falt til ro. Stjernene har justert seg. Den store ventetiden er over. Kom og se. Det vil ikke bli vist på TV.”



Her er de fullstendige datoene for Oasis' 2025-turné i Storbritannia og Irland:

JULI 2025 4 – Cardiff, Principality Stadium
5 – Cardiff, Principality Stadium
11 – Manchester, Heaton Park
12 – Manchester, Heaton Park
19 – Manchester, Heaton Park
20 – Manchester, Heaton Park
25 – London, Wembley Stadium
26 – London, Wembley Stadium

AUGUST 2025 2 – London, Wembley Stadium
3 – London, Wembley Stadium
8 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
9 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16 – Dublin, Croke Park
17 – Dublin, Croke Park

Billetter legges ut for salg lørdag 31. august