Foto: Lars Gunnar Liestøl



Slomosa var ett nytt bekjentskap for meg før årets Måkeskrik, men etter å ha hørt noen runder gjennom bandets foreløpig eneste album, selvtitulerte Slomosa fra 2020, var det likevel med visse forventninger jeg så bandet innta scenen i Bendiksbukta.

Konserten åpnet med “Estonia” fra allerede nevnte debutskive, og bandet tok kontroll fra mer eller mindre første sekund. Etter debuten i 2020 har de spilt et utall konserter i både Norge og det store utland, og resultatet er et utrolig tight band som leverer sin ørkenrock med den største overbevisning. Bandet har et funn av en frontmann i Benjamin Berdous, som har den kule, tilbakelente, helt på kanten til arrogante selvtilliten som virker forbeholdt musikere fra mellom de syv fjell. I tillegg til å synge og spille fjellstøtt leverer han også bra mellom låtene, og har tidvis svært kostelig dialog med publikum underveis.

Resten av bandet gjør også jobben og litt til. Samspillet mellom nevnte Berdous og gitarist Tor Erik Bye er fullt av effektive harmonier og groover godt. Rytmeseksjonen med trommis Jard Hole og Marie Moe er bunnsolid og akkurat så bakoverlent som den skal være i denne sjangeren. Moe bidrar også med koringer. I tillegg er det veldig gledelig å se et band som faktisk virker å kose seg på scenen.

Av høydepunkter må en helt gnistrende versjon av “Rice”, singelen fra 2024, og avsluttende “Horses” trekkes frem. Ellers er det høyt nivå fra start til slutt. Forsøket på å få vaktene til å være litt mindre aggressive med publikum som crowdsurfet må også berømmes, selv om det tilsynelatende ga lite avkastning.

Etter kveldens konsert forsvinner Slomosa videre ut på veien, blant annet til England og etter hvert USA med Alkaline Trio. De spiller på en håndfull norske festivaler i sommer, så dersom du er i nærheten av Tromsø, Nordfjoreid, Ågotnes eller Åndalsnes når de kommer innom vet du hva du skal gjøre.



Måkeskrik