De selverklærte kongene av den (angivelig) selvlagde sjangeren “Stoner Punk” gjestet Kristiansand for første gang. Publikum stimlet mot scenen i god tid før konserten startet, så besøket var åpenbart etterlengtet.

Personlig holder jeg debutalbumet Divide & Conquer fra 2017 høyt, men jeg har falt litt av de senere årene. Det er mulig det er min humor- og ordspillradar som er dårlig, men i mine ører er det mindre tounge in cheek og mer beint fram doom and gloom på tekstfronten på de siste albumene, noe som gjør at i alle fall jeg synes det til tider blir litt humørløst.

MEN! Det er jo ikke sånn at bandets frontfigur, radiomann Jørn Kaarstad, har fått jobbe en årrekke i P3 og de senere i år Radio Rock fordi han er en innadvendt og mutt type. Det blir raskt tydelig at overlappen mellom radiopersonligheten og den vanlige personligheten (eller i alle fall den han viser på scenen) hans stort sett overlapper. Det betyr mer og mindre troverdig anekdoter og digresjoner om oppkast på Quarten på samme sted for 20 år siden, utestengelse fra sørlandssenteret (og egentlig hele Kristiansand) etter en skinkeincident på BigBite og generell banter med publikum (“Du var i Lillesand din galning! Du brukte all lønna på Merch!). Kombiner dette med at Bokassa live får begrepet power trio til å bli alt for smått og du har oppskriften på en vellykket kveld.

Store deler av setlisten er fra årets All Out of Dreams, og det merkes at bandet har turnert jevnt og trutt i lange tider. Med unntak av litt teknisk trøbbel med bassen helt innledningsvis er det ikke antydning til rusk i maskineriet og de har total kontroll. Personlig satt jeg stor pris på tittelsporet fra overnevnte album, men om det i hovedsak er fordi Kaarstad fortalte at riffet er kokt sammen av bandets lydtekniker, som hans elskverdig omtaler som Stavangers Sven O. Høiby, er jeg litt usikker på. Når bandet avslutter med en majestetisk versjon av “Last Night (Was a Real Massacre)” må selv en humørløs gubbe in spe innse at Bokassa er alt annet enn humørløst. Spesielt live.