Foto: Hogne Bø Pettersen

Gutta i Posing Woods må nok bare være forberedte på å bli like leie av å høre sammenligninger av dem og Madrugada som Greta van Fleet er av å bli sammenlignet med Led Zeppelin. Men når man blir håndplukket av Sivert Høyem personlig for å varme opp for Madrugada og Ane Brun i Vesterålen, hvor både de og Sivert vokste opp, så blir det fort slik.

Og ja, det er mye i musikken deres som minner om Madrugada og Sivert, ikke minst måten vokalist og gitarist Eirik Skog synger på. Det er lavt og mørkt, og spesielt den ene nydelige rolige låten på slutten av konserten er pur Madrugada.

Men rett skal være rett: Det er også mange andre inspirasjonskilder å spore i denne svært unge kvartetten, bestående av 16- 17-åringer fra Sortland. Jeg vil ikke tro dem om de sier de aldri har hørt på Nick Cave og The Velvet Underground, og de er tilnærmet i punk-landskap til tider. Med en selvsikkerhet som går langt utenpå deres alder gyver de på, og alle poseringer og grimaser er inne. Knæsjt!

Alt er egenskrevet materiale, og selv om ikke alt er like minneverdig er det flere knallbra låter også, spesielt mot slutten. Det er tydelig at disse gutta vet hva de holder på med, og at de er på vei mot noe. Det var også flere blant publikum som sa at denne konserten måtte jeg få med meg, så de har allerede fått et solid fotfeste. De har blant annet rukket å spille som oppvarmere for Big Bang og har holdt konserter på Buktafestivalen i Tromsø og Festspillene i Nord-Norge. De har også en EP ute nå.

Neste gang de er på Parkenfestivalen tar jeg det for gitt at de har gått fra den minste scena til Parken-scena (den mellomstore). Noe annet vil overraske meg stort.