Foto: Anne-Marie Forker



Og da var vi i gang. Hiphopen gjør sitt inntog for kvelden, og det er Ari Bajgora som sparker det hele igang. Som 19 år gammel skulle en kanskje tro at rapperen fra Grunerløkka er i startfasen av karrieren sin, men allerede som 13-åring varmet han opp for Kamelen og 6ix9ine og har nå med sin nyslupne EP Situasjon Mixtape karret seg langt opp på topplistene i Norge. Nå når han er ferdig med videregående skole er han klar for å satse på musikken for fullt, og det virker som om publikum også er veldig klare for det da det er ganske så fullt foran Petrus-scenen før Bajgora løper ut på scenen og smeller til med «Thorvald Meyers Sønner».

Unggutten faller lett inn i rekkene blant den nye generasjonen rappere som bringer videre arven artister som Tommy Tee, Gatas Parlament og Klovner i Kamp etablerte i norsk hiphop på 90-tallet. Det er hardt. Det er svett. Og det faller tydeligvis i smak for flere. Personlig synes kanskje undertegnede at det er litt for lite nytt ved 19-åringen. Selv om en ikke trenger å alltid finne opp hjulet på nytt, blir det vanskelig å skille Bajgora fra alt annet av dagens trap hop så samt som dets forløpere og dermed også vanskelig å merke seg navnet. Selv om beaten er kul, blir det altså raskt ganske intetsigende i lengden.

Bajgora skal absolutt ha for å bringe energien, men en må nok være godt under 30 år for å la seg falle for sjarmen. Om noen år og med litt mer erfaring kan en kanskje håpe at Bajgora prøver seg på litt mer enn bare noe fengende sosiokulturell tekst lagt oppå en kul beat, laget for å være grei bakgrunnsmusikk på fest. Rundt halvveis bringer han ut Tyr, som han dagen før slapp låta «players» med, som også forsåvidt tydeligvis er kveldens trofaste gjesteartist da han også dukker opp litt etterpå under Arif på hovedscenen.

Etter «Utested» takker Bajgora plutselig for seg, etter drøye 25 minutter, som kanskje ikke er så rart med tanke på at han ikke har så mye mer enn det ute av musikk enda å fylle tiden med. Men det føles likevel noe brått, selv de fleste i publikum ikke blir stående og vente på mer heller. Dette var nok ikke den mest minnerike konserten i løpet av helga, men i og med at Bajgora er ung og akkurat startet sin reise skal en nok ikke se bort ifra at vi ser mer av han i framtiden. Forhåpentligvis med litt mer musikalsk arsenal så en faktisk rekker å blunke før det er over.